Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jeugd WK: Wisselend succes Surinaamse dammers

Jeugd WK: Wisselend succes Surinaamse dammers

02/12/2021 14:27 - Terence Oosterwolde

Phavan Basdewsing (l) won in de vijfde ronde van de Pool Tymoteusz Myszuk.

Phavan Basdewsing (l) won in de vijfde ronde van de Pool Tymoteusz Myszuk. Foto: Don Carlos Elliot  

PARAMARIBO - De vijfde en zesde ronde van het jeugdwereldkampioenschap dammen in Polen hebben donderdag wisselend succes opgeleverd voor de Surinaamse dammers. Phavan Basdewsing wist één partij te winnen en verloor de andere, Quincy Ngawikromo speelde eerst remise, voordat hij won, terwijl debutant Sagar Loedoer remise speelde en verloor.

Nadat hij in de ochtendsessie twee punten bijschreef aan zijn totaal door in de vijfde ronde Tymoteusz Myszuk van Polen te verslaan, drong Basdewsing de top tien binnen. Hij stond achtste met zes punten. Echter, in de middagsessie moest hij zijn meerdere erkennen in de Poolse kandidaat-Federatiemeester Sebastian Wieczorek. Die nederlaag kwam hard.

"Hij is boos en wil zelf niet eten. De teleurstelling is te begrijpen. Hij baalt echt", houdt coach Don Carlos Elliot de Ware Tijd vanuit Polen voor. Volgens hem heeft Basdewsing vanaf het begin de partij verkeerd aangepakt. "En in het eindspel heeft hij een 3-om-2-combinatie over het hoofd gezien. Hij heeft op belangrijke momenten verkeerde keuzes gemaakt. Zelf met een schijfnadeel kon hij remise forceren."

Ngawikromo speelde in de vijfde ronde remise tegen de Nederlander Tom Rinner, maar pakte in zijn zesde partij de winst tegen de Italiaan Francesco Aielli. Hij heeft nu vijf punten. Loedoer pakte donderdagochtend zijn eerste punt door, na vier nederlagen op rij, remise te spelen tegen de Fransman Florent Roger. In de zesde ronde werd hij verslagen door Michail Petrov van Litouwen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina