Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kela Kie Poedja wil cultureel monument in Commewijne

Kela Kie Poedja wil cultureel monument in Commewijne

02/12/2021 10:03 - Audry Wajwakana

Lando Ramdin, voorzitter van Kela Kie Poedja.

Lando Ramdin, voorzitter van Kela Kie Poedja.  

PARAMARIBO - Stichting Kela Kie Poedja rondt een cultureel monument af dat hoogstwaarschijnlijk in district Commewijne zal worden geplaatst. Het beeldt een persoon met een tabla uit en zal, inclusief de sokkel, negen meter hoog zijn.

Dit monument wordt gemaakt in verband met 150 jaar Hindostaanse immigratie op 5 juni 2023 en is ontworpen door beeldend kunstenaar George Ramjiawansingh. In zijn atelier is hij bezig met een kleinere versie van anderhalve meter voor een grote tentoonstelling volgend jaar. De stichting heeft bij het districtscommissariaat Commewijne al een verzoek voor plaatsing van het monument ingediend en heeft inmiddels enkele vruchtbare gesprekken gevoerd met districtscommissaris Mohamedsafiek Rajab.

George Ramjiawansingh Cultureel Monument Kela Kie Poedja

Het immense beeld zal op een locatie komen te staan waar het een toeristische attractie moet gaan worden. "Er zullen hutjes worden geplaatst waar mensen kunnen verpozen, maar ook waar authentieke Hindostaanse snacks en street food als doubles, die heel bekend zijn op Trinidad en Tobago, zullen worden verkocht", onthult voorzitter Lando Ramdin. Hij heeft er vertrouwen in dat plaatsing van het beeld wordt goedgekeurd. "Met onze projecten hebben we één doel: Suriname mooier maken om toeristen aan te trekken."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina