Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Leger participeert in jungletraining Frans-Guyana

Leger participeert in jungletraining Frans-Guyana

02/12/2021 17:51 - Van onze redactie

Achttien Surinaamse militairen zijn tijdens jungle warfaretrainingen in Régina vaardigheden bijgebracht.

Achttien Surinaamse militairen zijn tijdens jungle warfaretrainingen in Régina vaardigheden bijgebracht. Foto: Ministerie van Defensie  

PARAMARIBO - Achttien militairen van het infanteriebataljon van het Nationaal Leger hebben de afgelopen twee weken geparticipeerd in zogenoemde 'jungle warfaretrainingen' in Frans-Guyana, waarbij ze verschillende vaardigheden werden bijgebracht. Op de Equatorial Forest Training Center (CEFE) in Régina lag de nadruk daarbij op gevechts- en overlevingstechnieken in het bos.

Het ministerie van Defensie schrijft in een persbericht dat in februari 2022 een deel van het infanteriebataljon opnieuw naar de Franse kant gaat voor een intensievere training van drie maanden op de CEFE. Het trainingscentrum is één van de vier internationaal erkende scholen die jungle warfaretrainingen en -cursussen aanbiedt.

Het is de bedoeling dat in 2022 de Franse militairen een tegenbezoek brengen en in trainingen participeren in het Surinaamse oerwoud. Deze trainingen vloeien voort uit de intensieve samenwerking die de twee legers al jaren onderhouden. Recent hebben beide landen afspraken gemaakt over diverse opleidingen en trainingen voor het Nationaal Leger in 2022.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina