Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • OW'ers na jaren weer in de bloemetjes gezet

OW'ers na jaren weer in de bloemetjes gezet

02/12/2021 16:04 - Arjen Stikvoort

Rosilaminie Joedoleksono-Amatmohamed (l) kreeg een oorkonde van minister Riad Nurmohamed in verband met dertig jaar trouwe dienst.

Rosilaminie Joedoleksono-Amatmohamed (l) kreeg een oorkonde van minister Riad Nurmohamed in verband met dertig jaar trouwe dienst. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Oud-medewerker Helen Bercheycke van het ministerie van Openbare Werken (OW) tovert een brede glimlach op haar gezicht nu zij na jaren eindelijk haar pensioencertificaat en envelop met inhoud in ontvangst mag nemen. "Ik ben al drie jaar met pensioen en ben blij dat de bewindsman de huldigingen laat doorgaan. De vorige regering keek helemaal niet naar ons om."

Donderdag werden (oud)-werknemers uit de jaren 2017/18 in de bloemetjes gezet voor 25, 30, 35 en zelfs veertig trouwe dienstjaren. Vrijdag komt een tweede groep van in totaal 678 jubilarissen aan de beurt. De voltallige directie sprak in de zaal van Arya Dewaker haar erkenning en waardering uit en dankte hen voor hun jarenlange inzet. De afgelopen vijf jaar is er een grote achterstand in de huldigingen ontstaan.

Nurmohamed: "We reserveren een budget om de huldigingen in te halen, want dit is een heugelijke dag voor de jubilarissen en gepensioneerden. Hier hebben ze lang op gewacht. Ze hebben er recht op." Gepensioneerde Rosita Soekhlal was één van de genodigden. "Ik werkte 32 jaar bij de straatdienst. Ik heb een leuke tijd gehad. Ik vond het leuk om samen met mijn collega's te werken. Nu doe ik kleine karweitjes om geld te verdienen."

Share on Facebook    Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina