Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Mediadirecteuren worden vandaag gehoord

Politie hoort mediadirecteuren vandaag in mogelijke corruptiekwestie CDS

02/12/2021 05:54 - Jason Pinas

Politie hoort mediadirecteuren vandaag in mogelijke corruptiekwestie CDS

 

PARAMARIBO - Een aantal mediadirecteuren zijn voor donderdag opgeroepen voor verhoor door de afdeling Fraude van het Korps Politie Suriname. Naar de Ware Tijd verneemt gaat het om de kwestie waarbij er door de Communicatiedienst Suriname (CDS) contracten zijn gesloten met 'dubieuze' mediabedrijven.

De zaak kwam op 8 november aan het licht toen NDP-assembleelid Melvin Bouva tijdens de algemene politieke beschouwingen in het parlement documenten presenteerde waaruit volgens hem blijkt dat Sranan TV, een medium waarmee een contract voor een groot geldbedrag - ruim SRD 350.000 - is aangegaan, op het moment van de ondertekening in juni dit jaar nog niet bestond. Het bedrijf zou pas een maand later zijn opgericht.

Ook aan de overeenkomst met Health TV, die volgens documenten gevestigd is op hetzelfde terrein als de Stichting Radio-omroep Suriname (SRS), zouden er nogal wat haken en ogen aan zitten. Vernomen wordt dat na de onthulling van Bouva CDS-directeur Alven Roosveld aangifte heeft gedaan tegen het hoofd en onderhoofd van de afdeling Financiёle Zaken van de CDS.

Dit tweetal zou, volgens hem, oneigenlijke betalingen hebben verricht aan enkele mediahuizen die eerder diensten hadden geleverd. De twee leidinggevenden zijn kort na de aangifte begin november gevraagd om thuis te blijven totdat het onderzoek naar hun handelen is afgerond. Naar verluidt moeten de mediadirecteuren nu de ontvangstbewijzen tonen om te zien of die overeenkomen met de diensten die in de afgelopen periode zijn geleverd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina