Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Regering verruimt avondklok weer naar 23:00 uur

Regering verruimt avondklok weer naar 23:00 uur

02/12/2021 21:27 - Van onze redactie

De regering was bij het overleg vertegenwoordigd door onder meer de Covid-clusterministers Amar Ramadhin van Volksgezondheid en Rishma Kuldipsingh van Arbeid Werkgelegenheid en Jeugdzaken.

De regering was bij het overleg vertegenwoordigd door onder meer de Covid-clusterministers Amar Ramadhin van Volksgezondheid en Rishma Kuldipsingh van Arbeid Werkgelegenheid en Jeugdzaken. Foto: CDS  

PARAMARIBO - De regering heeft een knieval gemaakt voor de horecasector door de avondklok vanaf vrijdag weer te verruimen naar 23:00 uur. Dit besluit is genomen na 'constructief overleg' met de vertegenwoordigers van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en de horeca- en toerismesector. Er zijn harde afspraken gemaakt over naleving van de Covid-maatregels voor eetgelegenheden en bardancings. Dit meldt de Communicatiedienst Suriname in een persbericht.

Vanwege overtredingen van de Covid-19-maatregelen had de regering besloten om de avondklok terug te brengen naar 21:00 uur, kort nadat die eerder verruimd was na een lange periode. De noodlijdende horecasector, die eerder aan de bel had getrokken, dreigde met confrontatie en burgerlijke ongehoorzaamheid om herziening af te dwingen.

Zowel regering als de horeca-vertegenwoordigers zijn het eens om de bestaande protocollen bij te stellen. Het overleg vond donderdag plaats op het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (Bibis). Partijen hebben afgesproken zich gezamenlijk te zullen inspannen om de Covid-19-maatregels te handhaven en na te leven.

De nadruk werd gelegd op de overtredingen hiervan, met name organiseren van dansfeesten en geen controle op vaccinatiebewijzen bij indoor dining en uitblijven van toezicht op de naleving van de Mohana-maatregelen. Bij overtreding van Covid-19-maatregelen en -protocollen zal strenger worden opgetreden en zwaardere boetes worden opgelegd.

Bij een eerste overtreding is dat SRD 10.000 en bij een volgende SRD 25.000 of zes maanden hechtenis. Bovendien zullen muziekinstallaties die voor geluidsoverlast hebben gezorgd, in beslag worden genomen. De regering was vertegenwoordigd door de Covid-clusterministers Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken, Amar Ramadhin van Volksgezondheid, Kenneth Amoksi van Justitie en Politie en Saskia Walden van Economische Zaken. Aanwezig waren ook vertegenwoordigers van het Korps Politie Suriname.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina