Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Winst voor Leter en Kensmil

Winst voor Leter en Kensmil

02/12/2021 02:02 - Terence Oosterwolde

Dancell Leter (14) droeg opnieuw zijn steentje bij in de tweede opeenvolgende zege voor Dixie State.

Dancell Leter (14) droeg opnieuw zijn steentje bij in de tweede opeenvolgende zege voor Dixie State. Foto: Dixie State BBall  

PARAMARIBO - De Surinaamse basketbalneven Dancell Leter en Gavin Kensmil boekten woensdagavond succes met hun college basketbalteam in de NCAA I Division. Leter's Dixie State University overklaste Bethesda University of California met 99-67, terwijl Kensmil's Stephen F. Austin State University ook een maatje te groot was voor Lincoln University (California): 90-54.

In de eigen Burns Arena in Saint George stond Dixie State voor de tweede dag op rij tegenover Bethesa. Nadat dinsdag met 99-61 werd gewonnen, werd ook 24 uur later de century op één punt na gemist.

In zeventien minuten kwam Leter tot acht punten, zes rebounds, drie steals en één assist. Hij scoorde vier van zijn zeven veldbaskets en miste zijn enige three-pointer en had verder één persoonlijke fout en één turnover.

In de partij van dinsdag had hij ook zeventien minuten op het veld gestaan en was hij toen goed voor vier punten, acht rebounds, twee assists en één steal. Dixie State (3-5) speelt zaterdag de thuiswedstrijd tegen de University of Saint Katherine.

Gavin Kensmil

Gavin Kensmil (14) en SFA zegevierden ruim over Lincoln University (CA).

Kensmil pakte in het William R. Johnson Coliseum een game-high acht rebounds voor SFA. De Surinamer had verder vijftien punten en drie assists. Hij maakte vier van de vijf schoten, miste zijn enige three-pointer en benutte zeven van de elf vrije worpen.

Kensmil, die 29 minuten speelde, maakte twee persoonlijke fouten en had drie turnovers. SFA, die zes van de acht wedstrijden won dit seizoen, staat zaterdag weer op het veld. Voor eigen publiek treedt het team aan tegen Wiley College.

In de NJCAA Division I verloor Odessa College woensdag na eenmaal verlenging met 81-85 van de bezoekende New Mexico Junior College. Na de reguliere speeltijd was de score 72-72. Surinames Stephanie Hubard had één assist in de partij.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina