Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Roy Ristie media- en Brasa-man heengegaan

Roy Ristie media- en Brasa-man heengegaan

03/12/2021 22:25 - Tascha Aveloo

Media-icoon Roy Ristie.

Media-icoon Roy Ristie. Foto: Facebook  

PARAMARIBO - Korte tijd geleden is door de familie bevestigd dat Roy Ristie vrijdag in Nederland is heengegaan op 68-jarige leeftijd, iets vóór middernacht plaatselijke tijd. Zijn bekende zoon Quintis bevestigt tegenover de Ware Tijd dat zijn vader dinsdag werd opgenomen vanwege Covid-19. Hij geeft aan erg te zijn geschrokken en dat het nu even verwerken is en kijken wat er gedaan moet en kan worden. Quintis is net teruggekeerd uit Nederland.

Wie Roy heeft gekend weet dat het een man was met zijn hart en ziel verankerd in Suriname. Hij zei vaak: "Ik ben op reis in Nederland, maar ik woon in Suriname." Dat werd altijd zichtbaar tijdens zijn 'vakanties' in Suriname. Hij kon intens genieten van de sfeer, maar had altijd ook dingen te regelen, zaken te doen en mensen bij elkaar te brengen. "Ik wil een bruggenbouwer zijn. Wat we hier hebben, wat we daar hebben, daartussen wil ik die brug slaan. We kunnen grote dingen doen", zei Roy weleens.

Alles wat hij deed was met een Surinaamse flair, met een visie om dat wat Suriname is, positief op de kaart te zetten. Of het nu was belichten van het Surinaamse product, het mooie binnenland, waaronder Nieuw-Aurora of het belichten van Surinaams artistiek talent via zijn Brasa Media. Bij de ouderen is Roy vooral bekend om zijn mediawerk bij Radio Apintie als assistent van het programma 'Met de gids in de hand'.

Later stapte hij over naar Radio Paramaribo (Rapar). In die tijd traden meer jongeren toe tot Rapar, onder wie Roué Hupsel en Roy Porcornie, en kende de zender een snelle ontwikkeling. Ristie presenteerde samen met Hupsel het programma 'Youth Information'. Toen hij in februari 1973 verslag deed van rellen in Paramaribo, werd hij door een politieagent toegetakeld met een gummiknuppel en meegenomen naar het politiebureau. Ristie was ook bekend als master of ceremonies.

Overlijdensbericht Roy Ristie

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina