Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Buurtbewoners Villapark Menckenberg halen bakzeil

Buurtbewoners Villapark Menckenberg halen bakzeil

04/12/2021 21:12 - Jason Pinas

Buurtbewoners Villapark Menckenberg halen bakzeil

 

WANICA - Een ondernemer die zijn autokeuringsbedrijf wil opzetten in Villapark Menckenberg krijgt, ondanks fel protest van buurtbewoners, wel toestemming om zijn bouwactiviteiten te continueren. Dit bevestigt districtscommissaris (dc) Suraksha Sital-Hirasingh van Wanica Noord-West tegenover de Ware Tijd.

Bewoners in de directe omgeving van het op te zeten bedrijf hebben onlangs hun misnoegen geuit over onder meer het buurtonderzoek van bestuursambtenaren dat volgens hun niet op een degelijke manier is verricht. "We zijn op geen enkel moment gehoord. Niemand is bij ons geweest om te praten hierover", luidde het protest.

"Dit is een woonwijk. We hebben ons perceel hier gekocht omdat we een rustige, schone en mooie omgeving wilden hebben. Maar als zo een bedrijfspand hier wordt opgezet zijn we heel erg bang dat ons woongenot wordt aangetast", werd verder geklaagd bij de redactie.

Ook vinden de buurtbewoners dat hun veiligheid door een dergelijk bedrijf in gevaar komt. Middels een klachtbrief aan Sital-Hirasingh hebben de mensen daarom aandacht gevraagd voor de situatie. Voor de dc is er geen vuiltje aan de lucht en heeft na een gesprek met de buurtbewoners toch besloten de ondernemer toestemming te verlenen.

Sital-Hirasingh: "Ik heb met de buurtbewoners gesproken en ze zijn heel erg ontevreden weggegaan. Maar bij het onderzoek van bestuursambtenaren zijn de directe buren van de ondernemer wel gehoord. De mensen die handtekeningen verzameld hebben zijn op een iets verdere afstand."

Middenweg

Ze wil toch een middenweg proberen te vinden. "Het gaat bij de buurtbewoners helemaal niet om geluidsoverlast of milieuaspecten. Bij hun gaat het meer om de veiligheid en mogelijke verhoogde criminaliteit door de bedrijfsactiviteiten", vervolgt Sital-Hirasingh.

Ze heeft daarom afgesproken met de ondernemer dat hij zorgt voor goede beveiliging in de buurt. De ondernemer heeft toegezegd dat te zullen doen. "Dat is een soort middenweg die ik heb kunnen vinden. Maar ik denk niet dat de buurtbewoners tevreden zijn daarmee. Maar er is niets mis met een autokeuringsbedrijf in een woonbuurt omdat er helemaal geen sprake van geluidsoverlast is", merkt Sital-Hirasingh op.

Ze wijst er verder op dat de ondernemer vóór aanvang van zijn bedrijfsactiviteiten ook nog een hinderwetvergunning moet aanvragen om te laten controleren of de machines waarmee hij gaat werken ook voldoen aan de wettelijke regels. "Pas als dat is goedgekeurd, gaat hij kunnen beginnen", aldus de dc.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina