Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ontwerp nieuwe seniorenopvang Arya Dewaker aangepast

Ontwerp nieuwe seniorenopvang Arya Dewaker aangepast

04/12/2021 00:00 - Arjen Stikvoort

Het bord aan de Henck Arronstraat op de locatie van het nieuw te bouwen seniorencomplex van Arya Dewaker.

Het bord aan de Henck Arronstraat op de locatie van het nieuw te bouwen seniorencomplex van Arya Dewaker. Foto: Arjen Stikvoort  

PARAMARIBO - “We hebben van de nood een deugd gemaakt en dus een aanpassing gebracht aan het ontwerp van het gebouw voor de seniorenopvang.” Dit zegt Indirsing Gangabisoensingh, voorzitter van het hoofdbestuur van de stichting Arya Dewaker. De Covid-19-pandemie heeft de start van de bouw van het nieuwe complex aan de Henck Arronstraat belemmerd.

Vanaf januari 2020 staat er een aankondigingsbord op de locatie maar van bouwwerkzaamheden is nog niets te zien. "Er komt een etage erbij waarvoor de bouwconstructie, de bouwtekening en de begroting moesten worden aangepast", legt Gangabisoensingh uit aan de Ware Tijd. Het aangepaste ontwerp zal binnenkort voor goedkeuring worden ingediend bij het ministerie van Openbare Werken.

Daarnaast is gekozen om modulair te bouwen, waarbij grote delen vooraf zijn vervaardigd. "Dat betekent dat we met goedkopere en efficiëntere materialen zullen gaan werken. Eerst storten en dan worden met hijskranen de wanden gehesen aangebracht." De bouwkosten voor het eerste ontwerp waren geraamd op twee miljoen US dollar, maar door de modulaire aanpak en kortingen van leveranciers van materialen zullen die uiteindelijk naar schatting 1,8 miljoen US dollar bedragen. De bouwkosten zijn voor rekening van Arya Dewaker.

Wie de bouw zal uitvoeren is nog niet bekend. De officiële start zal groots worden gevierd, verklapt Gangabisoensingh. Ook komt er een in monumentale stijl opgetrokken bijgebouw aan de voorkant, dat in lijn zal zijn met de historische architectuur van menig gebouw in Paramaribo, waarvan sommige op de monumentenlijst van Unesco staan.

Er is al een presentatie geweest voor vicepresident Ronnie Brunswijk. Ook voor minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken zal hetzelfde worden gedaan. De stichting Arya Dewaker beheert naast het seniorenopvangcentrum een scholengemeenschap, een kindertehuis en een radiostation.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina