Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Volleybalsters laatste op Panam Junior Games

Volleybalsters laatste op Panam Junior Games

04/12/2021 16:03 - Marinio Balsemhof

Sharon Balkaran van Suriname (23) smasht de bal in de verloren ontmoeting tegen Puerto Rico. Haar jongere zus Shaniva (6) en Cabriëlla Bouterse kijken toe.

Sharon Balkaran van Suriname (23) smasht de bal in de verloren ontmoeting tegen Puerto Rico. Haar jongere zus Shaniva (6) en Cabriëlla Bouterse kijken toe. Foto: Marinio Balsemhof  

CALI - De U23-vrouwenvolleybalselectie van Suriname is als laatste geëindigd op de Panam Junior Games. Tegen Puerto Rico ging zij met straight sets onderuit: 4-25, 12-25, 18-25. De selectie van bondscoach Fenno Misidjan sluit het toernooi als achtste af.

Suriname kende ook in deze wedstrijd een slechte start. Weliswaar kon de ploeg in de laatse twee sets enigszins herstellen, maar dat was niet genoeg om ten minste één set te winnen op het continentaal toernooi voor sporters onder 23 jaar.

Volgens Misidjan had er vandaag meer ingezeten. Ook na de slechte start, maar zijn speelsters kwamen te laat op dreef. "Zij bleven te lang aan die fout vasthouden. Het duurde te lang voor zij zich hadden hersteld", concludeert hij. Na drie verloren groepswedstrijden en deze partij "weten wij nu waar wij staan", aldus Misidjan.

De tweede editie van dit toernooi is over vier jaar. "Wij hopen dat wij ons weer kunnen kwalificeren en dan moet deze selectie, weliswaar zonder enkelen die de leeftijdsgrens al zullen zijn gepasseerd, zijn om beter te kunnen presteren." Hij benadrukt dat het nu de taak van het bestuur is en de technische staf om plannen te schrijven en ook uit te voeren om op een hoger niveau te komen.

De coach wil graag doorgaan met de selectie, maar geeft aan dat het bestuur dat bepaalt. "Ik coach al een tijdje, maar dit was toch iets anders. Dit is mijn eerste groot toernooi. Ik ben bereid mijn krachten te blijven geven, maar dat besluit ligt uiteindelijk bij de bond", aldus Misidjan.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina