Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Drie karateka's behalen zwarte band

Drie karateka's behalen zwarte band

05/12/2021 18:01 - Ricky Wirjosentono

De karateka's Alok Mahabier (l), Kristy Kromoredjo (m) en Dimitri Stomp behaalden zondag hun eerste dan.

De karateka's Alok Mahabier (l), Kristy Kromoredjo (m) en Dimitri Stomp behaalden zondag hun eerste dan. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - "Het moet niet hierbij blijven. Ga door met studeren, professionaliseer jezelf en wordt fysiek en mentaal sterker." Die boodschap gaf sensei Wilfred Burgos aan Dimitri Stomp, Alok Mahabier en Kristy Kromoredjo, die zondag met goed gevolg het pittige zwartebandexamen voor hun eerste dan hebben doorlopen bij het Kyokushinkai Karate Instituut Burgos.

Stomp: "Het betekent heel veel voor mij om de zwarte band te behalen. Het houdt in dat ik nu bekwaam ben en de basiskennis van karate-do beheers." De twintigjarige beoefent al elf jaar de gevechtssport. Mahabier, 18, was content met zijn prestatie. "Ik ben nu moe en voel nu zoveel pijnen, maar het is de moeite waard geweest." Ze werden klaargestoomd door de senseis Amar Mahabier en Randy Badal.

Kromoredjo was niet alleen het enige meisje, maar ook de jongste onder het trio. De zeventienjarige heeft lang uitgekeken naar dit moment, maar makkelijk is het niet geweest. "De lockdowns hebben gemaakt dat mijn conditie achteruit is gegaan. Ik had niets meer in me, maar gebruikte de adrenaline om bij te benen. Ik probeerde de pijnen tijdens de sparring weg te denken en door te bijten."

Het trio werd zondag in de gymzaal van de Graaf von Zinzendorfschool geëxamineerd door onder anderen schoolhouder Wilfred Burgor en Frank Doelwijt. De kandidaten werden getoetst op kihon (basis), kata (vorm), kumite (partneroefeningen) en kyokunshinkai (full contact).

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina