Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Hoogste onderscheiding Somohardjo en Setrowidjojo

Somohardjo en Setrowidjojo 'Grootofficier in de ereorde van de palm'

05/12/2021 19:59 - Van onze redactie

Paul Somohardjo (r) kreeg zondag de hoogste onderscheiding van president Chandrikapersad Santokhi.

Paul Somohardjo (r) kreeg zondag de hoogste onderscheiding van president Chandrikapersad Santokhi. Foto: CDS  

PARAMARIBO - Paul Somohardjo en Hendrik Setrowidjojo zijn zondag door president Chandrikapersad Santokhi benoemd tot 'Grootofficier in de ereorde van de palm'. De voorzitter van Pertjajah Luhur en zijn partijgenoot hebben zich volgens het staatshoofd, die hen twee bijzondere Surinaamse burgers noemde, op diverse tijdstippen in de geschiedenis en in diverse hoedanigheden bijzonder verdienstelijk gemaakt voor het land.

Santokhi: "Uw beproefde vaderlandsliefde, bijzondere ijver en trouw in het vervullen van burgerplichten, bijzondere verdiensten op het gebied van wetenschap of kunst, uitzonderlijke verdiensten jegens de republiek Suriname of haar staatburgers, zijn zeker niet onopgemerkt voorbijgegaan. Daarom ontvangt u de onderscheiding 'Grootofficier in de ereorde van de palm."

Hun decoratie houdt ook verband met de 23ste jaardag van de Pertjajah Luhur (PL). De partij heeft, aldus Santokhi, altijd een belangrijke rol gespeeld in de Surinaamse politiek. PL heeft zich ontpopt als partij die nooit slaapt, zoals ook altijd door haar politieke leider wordt benadrukt.

De president beschreef Somohardjo als een politicus die een grote voorvechter is geweest van de Gotong royong-filosofie. "Het idee van Gotong royong is, het delen van lasten tussen leden van de gemeenschap, wat een bijzonder kenmerk is van de PL en haar sociale kracht. Somohardjo heeft zich kunnen opwerpen als een ervaren politicus, die zich enorm verdienstelijk heeft gemaakt voor de samenleving vanaf 1975."

Setrowidjojo heeft zich volgens Santokhi sterk gemaakt met name op het gebied van politiek, bestuur en organisatie. Hij heeft op diverse ministeries en in diverse functies zijn bijdrage geleverd aan het land. "Al met al kan dus worden gesteld dat Setrowidjojo, evenals Paul Somohardjo, zich enorm heeft ingezet en een bijdrage heeft geleverd aan ons land Suriname."

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina