Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COLUMN: Dubai natraject

COLUMN: Dubai natraject

06/12/2021 14:00 - ROZENGEUR

Gerold Rozenblad

Gerold Rozenblad  

Zo, het gezin Santokhi is terug uit Dubai. Sorry. De president, de directeur van zijn kabinet en de kwaliteitsmanager/notulist zijn terug uit Dubai. Dat staat beter, want het was geen familie-uitje maar een serieus zakenbezoek aan het land. En de pres uitte zich tegenover de CDS als een kind dat pas uit een snoepwinkel komt. De man is laaiend enthousiast over wat hij daar heeft gezien en over wat hij gaat doen om onze droom van ontwikkeling waar te maken. Dubai wordt het he-le-maal!

De pres maakte de opmerking dat de focus niet moet liggen op honderden bedrijven, maar op een aantal grote die als 'gateway' moeten dienen. Hij wil bedrijven die actief zijn in wegeninfrastructuur, bruggen, huizen, kustbases en containerhavens. En ook nog groene energieopwekking, visserij, agro-industrie, mijnbouw en bosbouw. Onze pres heeft ook het licht gezien; er wordt niet meer in het wilde weg gegrepen, maar met een bepaalde focus. Kennelijk lag in het verleden de focus op alles dat zich maar aandiende. En we moeten concluderen dat kennelijk geen van de honderdvijftig bedrijven die stonden te trappelen erdoor gekomen is. Behalve HPSG dan. Waar een verdeelde focus niet toe kan leiden.

Ten overvloede maakte ons staatshoofd bekend dat het natraject van deze missie cruciaal is. De afspraken die gemaakt zijn moeten uitgevoerd en nageleefd worden. Dan is het goed dat de notulist letterlijk en figuurlijk zo dicht bij je is. De notulen kunnen tij en ontij worden nagelopen en kunnen president en directeur op elk gewenst moment deze met de notulist doorspitten. En die hands on-benadering was er niet bij de eerder genoemde honderdvijftig bedrijven. Die unit op het ministerie van Bibis heeft namelijk niet de mogelijkheden om bij het ontbijt, op kantoor, na het middagdutje, in de vooravond en nog voor het slapen gaan de zaken te bespreken.

Deze reis van ons staatshoofd heeft in elk geval mij doen inzien waarom hij zijn kabinet heeft ingericht zoals het is. Want los van die notulist was de directeur er met haar neus overal bovenop. Dus als die notulist iets heeft gemist, de directeur vangt het wel op. En het volk maar klagen. Als dit niet het toppunt van efficiëntie is, weet ik het niet meer.

Niet langer een hele afdeling die zich worstelt door een berg aan voorstellen, maar een ultra klein team dat zich letterlijk dag en nacht buigt over een select aantal voorstellen. Dat zal zeker resultaat opleveren. En dankzij de laatste ingreep van ons staatshoofd kan ook geen verwarring optreden over wat reeds is afgehandeld. Wanneer het dossier af is, zal het voor een ieder, binnen en buiten het kabinet, duidelijk zijn. Dat pak papieren krijgt namelijk als blijk van goedkeuring van de directeur aan het eind een vette seal!

roziegeur@gmail.com

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina