Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Districtscommissarissen gereed voor ‘praktijk’ capaciteitstraining

Districtscommissarissen gereed voor ‘praktijk’ capaciteitstraining

07/12/2021 15:27 - Arjen Stikvoort

Bij de start van de capaciteitsversterkingstraining waren alle districtscommissarissen aanwezig.

Bij de start van de capaciteitsversterkingstraining waren alle districtscommissarissen aanwezig. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Alle burgervaders en -moeders waren dinsdag aanwezig in het Lalla Rookhgebouw voor het officiële startsein van het trainingstraject capaciteitsversterking. Van februari tot en met juli 2022 zullen zij worden bijgeschoold. Het gaat om puur praktische zaken zoals (lokale) wet- en regelgeving, crisismanagement, communicatieve vaardigheden, mediabeleid, burgerparticipatie en leiderschap.

De districtscommissarissen (dc's) zijn al anderhalf jaar in functie. Zij hebben, stelt Maverick Boejoekoe, directeur Regionale Ontwikkeling op het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport, die tijd kunnen besteden aan het bestuderen van de benodigde literatuur om de functie naar behoren te kunnen uitvoeren. "Nu volgt de formele maandelijkse 'praktische' training met daaraan gekoppeld het begeleidingstraject", legt hij uit.

August Bado, dc van Sipaliwini (ressort Tapanahony), benadrukt het belang van een capacititeitsversterkingstraining. "Een training is altijd welkom en biedt ondersteuning aan waar wij naartoe willen. Het bestuurlijke is niet (altijd) standaard. Er komen steeds nieuwe standaarden bij, waaraan we ons zullen moeten aanpassen."

Ook Senrita Gobardhan, dc van Nickerie, is ingenomen met de training. "Deze zal een pluspunt zijn voor ons werk. Naast de ondersteunig die we krijgen van onze oud-collega's, is een training in bepaalde vaardigheden altijd goed."

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina