Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kapitein Waandels: 'A vuilophaal fu Brownsweg na wan bigi probleem'

Kapitein Waandels: 'A vuilophaal fu Brownsweg na wan bigi probleem'

07/12/2021 00:00 - Jason Pinas

Bewoners van Brownsweg smachten naar een structurele oplossing voor het ophalen van het huisvuil.

Bewoners van Brownsweg smachten naar een structurele oplossing voor het ophalen van het huisvuil. Foto: Jason Pinas  

BROWNSWEG - "A vuilophaal fu Brownsweg na wan bun bigi probleem. We smachten echt naar een oplossing." Kapitein Lambertus Waandels van Nieuw Ganzé (Brownsweg) zegt tegen de Ware Tijd dat vaker met districtscommissaris Ludwig Mendelzoon is gesproken over de situatie. "Als burgervader maakt hij moeite, maar hij krijgt geen geld om te werken. Je kan goede plannen hebben, maar als er geen geld is kan je niets doen."

"Dit is niet goed. Het is een probleem dat nu al te lang duurt. Disi no kan", klaagt een groep jongemannen van Brownsweg over het probleem in hun gebied. Ze benadrukken dat het niet ophalen van het huisvuil meerdere malen onder de aandacht van het traditioneel gezag en de bestuursdienst is gebracht. Echter, er is nog geen structurele oplossing gekomen.

Waandels onthult dat de lokale bevolking nu bezig is mogelijkheden te bekijken om een vrachtwagen aan te schaffen om zelf het vuil op te halen. Volgens hem zijn de bewoners en de bedrijven in het gebied bereid een bijdrage te leveren. Wanneer dat precies een feit zal zijn, kan hij niet zeggen. Dc Mendelzoon was niet bereikbaar voor commentaar.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina