Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Twee ‘te veel’ pinnende rekeninghouders aangehouden

Twee ‘te veel’ pinnende rekeninghouders aangehouden

07/12/2021 20:31 - Van onze redactie

Twee ‘te veel’ pinnende rekeninghouders aangehouden

 

PARAMARIBO - De afdeling Fraude van de politie heeft de 35-jarige Dionne W. aangehouden op verdenking van verduistering dan wel diefstal van een groot bedrag van een bank. Voorlopig onderzoek wijst uit dat door een administratieve fout het bedrag is gestort op de rekening van de verdachte, die ook cliënt is van die bank. De aanhouding werd zondag verricht, meldt de politie op haar website.

De vrouw lichtte systematisch het geld van haar rekening door steeds het maximum te pinnen en overmakingen te verrichten naar familieleden en kennissen. De aanhouding werd zondag verricht, meldt de politie op haar website. Dionne W. is na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Het is niet uitgesloten dat er meerdere aanhoudingen in deze zaak volgen.

In een soortgelijke zaak werd in oktober de 41-jarige Anastacia B. aangehouden en in verzekering gesteld. Ook deze verdachte een groot bedrag gelicht dat per abuis op haar rekening was gestort. Het betrof Covid-19-steun. Met dit geld heeft zij onder meer door te pinnen luxeartikelen aangeschaft zoals tablets, mobiele telefoons en gouden sieraden.

In een toegevoegde noot onder het bericht doet de politie een beroep op personen die in vergelijkbare situaties komen te verkeren, om "zulk oneerlijk gedrag achterwege te laten en het geld niet ten eigen bate aan te wenden, daar die handelingen een strafbaar feit opleveren".

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina