Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Basketbalassociatie legt bal bij clubs

Basketbalassociatie legt bal bij clubs

08/12/2021 08:01 - Stan Herewood

Eén van de laatste basketbalwedstrijden in Suriname was de ontmoeting tussen De Arend en Ruckers op 8 maart 2020.

Eén van de laatste basketbalwedstrijden in Suriname was de ontmoeting tussen De Arend en Ruckers op 8 maart 2020. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - “Wij gaan zaken doen met volledig gevaccineerde spelers. Als blijkt dat de vaccinatiegraad zodanig laag is dat er geen teams kunnen worden gevormd, dan komt er geen competitie.” Dat harde standpunt van de Surinaamse Basketbalassociatie verwoordt competitiemanager Henk Rahan in gesprek met de Ware Tijd. Sowieso kiest de organisatie niet voor het testen van spelers, “omdat wij het geld daarvoor niet hebben”.

Op basis van het percentage volledig gevaccineerde spelers zal het bestuur beslissen of er, sinds het stilleggen van de competitie in maart 2020, weer zal worden gebasketbald in georganiseerd verband. De clubs hebben op de algemene ledenvergadering van 29 november de wens uitgesproken dat zij eind januari, zoniet begin februari de bal weer aan het dribbelen willen brengen, ongeacht het competitiesysteem.

Op de vergadering hebben de leden ideeën op tafel gelegd over hoe zij denken dat het basketballen in georganiseerd verband kan worden hervat. Afgesproken is dat de verenigingen inventariseren hoeveel spelers vanaf twaalf jaar volledig zijn gevaccineerd tegen Covid-19, hoeveel verenigingen zouden willen meedoen en in welke klasse.

Uiterlijk maandag moet deze informatie worden verstrekt aan de SBA. Daarna zal er weer een ledenvergadering worden gehouden om definitieve besluiten te nemen. "We nemen de besluiten niet in achterkamertjes, maar varen op het kompas van wat de meerderheid vindt", aldus Rahan over het uitgestippelde pad.

Rahan verzekert dat de SBA niet met gekruiste armen zit. De directeur is gevraagd de lidverenigingen aan te moedigen zich te laten vaccineren. "We hebben eerder de leden aangeboden om voor hen een vaccinatiedag te organiseren en hebben geprobeerd in te spelen op hun wensen en al het voor ons mogelijke gedaan om de mensen over de streep te trekken en drempels te verlagen." Echter, die pogingen liepen schipbreuk.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina