Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Paramaribo Zoo krijgt slangennest

‘Weinig empathie voor slangen’

08/12/2021 05:59 - Sharon Singh

De elfjarige Diyan Tahir, met twee slangen om zijn nek, weet veel van deze reptielen.

De elfjarige Diyan Tahir, met twee slangen om zijn nek, weet veel van deze reptielen. Foto: Sharon Singh  

PARAMARIBO - “Slangen zijn prachtige dieren en eigenlijk ook lief. Natuurlijk gaan ze bijten als je ze pijn doet.” De elfjarige Diyan Tahir, met twee slangen om zijn nek, weet veel van deze reptielen en behoort tot de relatief kleine groep mensen in de samenleving die niet bang is van slangen. Integendeel, hij bewondert ze en neemt ze in bescherming.

Tahir maakte zaterdag deel uit van de delegatie van stichting Snake Patrol Suriname die te Waka Pasi een eerste infosessie hield. Ze wil meer mensen in de samenleving vertrouwd maken met slangen en hen over hun angst voor deze reptielen heen helpen. Met infodagen en workshops zal geld worden ingezameld om het project bij de Paramaribo Zoo van de grond te krijgen.

De dierentuin heeft namelijk duizend vierkante meter terrein ter beschikking gesteld voor het opzetten van eensnake house, een slangennest. Het wordt niet alleen een opvang- en verzorgingsplek voor de dieren, maar ook een educatiecentrum. "Het moet eigenlijk een slangenmuseum worden", licht Fenne van Esseveldt, medeoprichter van Snake Patrol toe. Vrijwilliger Alet van der Meer ondersteunt dit initiatief. Ze vertelt dat toen architect Tommy Mungra hoorde van het slangennest hij spontaan heeft aangeboden belangeloos een ontwerp te maken.

SPS is opgezet om slangen en burgers te beschermen en het imago van slangen te verbeteren. Met posters, workshops en infosessies wil ze de samenleving meer vertellen over slangen. "Er zijn sommige slangen die veelvuldig in Paramaribo en omstreken voorkomen, zoals de boa constrictor (wurgslang of tapijtslang) en labaria. Het is altijd handig als mensen weten welke type slang in hun buurt voorkomt en of het giftig is of niet."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina