Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Pomphouders zien af van stakingsparool

Pomphouders zien af van stakingsparool

08/12/2021 17:17 - Valerie Fris

Pomphouders zien af van stakingsparool

 

PARAMARIBO - Na een goed gesprek met minister Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie heeft de Servicestation Exploitantenbond (SSEB) afgezien van het stakingsparool dat maandag was afgekondigd. Voorzitter Guno Castelen zegt voor nu de regering de ruimte wordt gegeven zolang de pompen worden voorzien van brandstof.

Tijdens de ontmoeting van dinsdag, waarbij diverse directieleden en beleidsadviseurs van het ministerie aanzaten, is lang stilgestaan bij de communicatie met de pomphouders en de voorgenomen actie van de SSEB. De pomphouders wilden weten wat er met de achterstallige uitbetaling van de government take van SRD 0,50 zal gebeuren, de afschaffing van subsidie en de winstmarge van de pomphouders.

De regering beloofde te zullen bekijken hoe zij van object- naar subsjectsubsidie kan gaan zodat er niet aan oneigenlijke subsidie wordt gedaan. Castelen zegt dat de pomphouders opnieuw een opgave moeten doen van de government take, die de regering hen nog is verschuldigd. Hij maakt duidelijk dat deze informatie al was doorgespeeld aan het ministerie.

Op basis van de nieuwe opgave zal door EZ worden vastgesteld hoeveel elke pomphouder moet ontvangen. Castelen: "Wij bemoeien niet in de strijd tussen de oliemaatschappijen en de overheid. Alleen moet worden voorkomen dat de gesubsidieerde brandstof zijn weg vindt naar bijvoorbeeld Frans-Guyana of naar multinationals, want dat betekent dat wij arme burgers met de belastinginkomsten die schuld later toch moeten gaan betalen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina