Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Anthony Nesty-wedstrijden belangrijkste graadmeter zwemcoaches

Anthony Nesty-wedstrijden belangrijkste graadmeter zwemcoaches

17/12/2021 05:33 - Marinio Balsemhof

Vandaag start de vijftiende Anthony Nesty International Open.

Vandaag start de vijftiende Anthony Nesty International Open. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De vijftiende Anthony Nesty International Open die vandaag aanvangt, is erg belangrijk voor de zwemcoaches Given Pinas (De Dolfijn) en Yash Daryanani (Oase). Deze ‘Special Edition’ zal namelijk moeten uitwijzen of hun pupillen op schema zijn en of het trainingsprogramma moet worden aangepast. Voor De Dolfijn, organisator van de swim meet, is het ook belangrijk dat zij op hun eigen sportcomplex overall kampioen wordt.

De zwemmers van De Dolfijn en Oase hebben een goede voorbereiding achter de rug. Het streven van Pinas is er daarom dan ook op gericht dat zijn zwemmers persoonlijke records verscherpen. Vooral de zwemmers die dichtbij een leeftijdsrecord zijn, omdat die erop hebben getraind om die te verbeteren. Voorts verwacht de coach dat zijn pupillen een aantal (gouden) medailles in de wacht slepen. "En als alles goed zit willen wij dit toernooi op naam van De Dolfijn schrijven", aldus de ambitieuze Pinas.

De coach zal dit weekend de ontwikkelingen van zijn zwemmers scherp volgen. "Ik ga op alles letten, omdat wij ons nogal goed hebben voorbereid op deze wedstrijden." Hij heeft veel tijd gestoken in de technieken, het gedrag (dus hoe de zwemmers omgaan met de druk en zenuwachtigheid voor een wedstrijd) en uithoudingsvermogen. "Het is een goed begin om verder mee te gaan in het nieuw jaar." 

Oase

Bij Oase is pieken tijdens deze wedstrijden nog niet belangrijk. "Als coach heb ik een langetermijnplanning en werk ik naar wedstrijden waar ik wil pieken. Dat is deze meet niet. Dit weekend wil ik mijn zwemmers meten", vertelt Daryanani. Hij mikt erop om tijdens de nationale long course en short course kampioenschappen te pieken. De nationale titelstrijd is waarschijnlijk in februari en mei 2022.

De Anthony Nesty International Open zullen laten zien wat de coach het komend jaar zal moeten doen en als hij zijn schema moet aanpassen of veranderen. "Dat hangt helemaal af van de resultaten van de zwemmers. Als zij de tijden zwemmen die ik verwacht, blijf ik mijn schema aanhouden voor 2022", zegt de coach.

De organisatie heeft, zoals gebruikelijk tijdens deze activiteit, ook wedstrijden voor de kinderen met een beperking. Er zal verder een individuele masterklasse voor 25-plussers en een master masterklasse estafette aan het evenement worden toegevoegd. Vanwege de Covid-19-protocollen zal er geen publiek worden toegelaten.

Door de maatregelen die werden uitgevaardigd vanwege de pandemie gekoppeld met slepende bestuursperikelen, waren er lange tijd geen zwemwedstrijden in Suriname. Daar kwam in november verandering in toen de Surinaamse Zwembond wedstrijden organiseerde. Dit weekend is De Dolfijn aan de beurt met de eerste clubzwemwedstrijden van 2021.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina