Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Scholen starten vrijdag normaal

Scholen starten vrijdag normaal

05/01/2022 18:25 - Van onze redactie

Scholen starten vrijdag normaal

 

PARAMARIBO - De scholen openen vrijdag normaal de deuren voor het tweede kwartaal. Dat heeft het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur niet zo lang terug op zijn website laten weten.

In een schrijven gedateerd 3 januari maakt Sherida Zalman-Bergraaf, directeur Algemeen Vormend Onderwijs, bekend dat voor de basis- en VOJ-scholen, alsook leerjaar negen, het tweede kwartaal conform de vakantieregeling op 7 januari van start gaat. "Wegens de toename van het aantal Covid-besmettingen drukken wij u op het hart de Covid-preventiemaatregelen strikt na te leven", luidt de oproep van de directeur.

Het ministerie verduidelijkt woensdag in een ander bericht dat door de raad van ministers op dezelfde dag is besloten om vooralsnog de schooldeuren niet te sluiten, ondanks de toename van Covid-19-besmettingen. "Er zijn protocollen waarmee er wordt gewerkt en eenieder dient zich te houden aan de mohana-regels. Niet alleen op school, maar ook thuis", wordt aangegeven.

De departementsleiding beveelt vaccinatie nog steeds aan, maar beseft dat niet eenieder bereid is zich te laten vaccineren. "Dat vormt nog steeds een grote uitdaging voor het ministerie", beaamt OWC. Duidelijk wordt gemaakt dat er op de scholen nog altijd met groepen van vijftien leerlingen zal worden gewerkt. Het ministerie is ook al gestart met het vervoeren van leerkrachten naar het binnenland. "Ook de scholen in het achterland starten op vrijdag 7 januari met de lessen", benadrukt OWC.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina