Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Geen reden tot sluiten scholen'

'Geen reden tot sluiten scholen'

09/01/2022 15:26 - Van onze redactie

'Geen reden tot sluiten scholen'

 

PARAMARIBO - De scholen blijven open. Dat besluit heeft het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC) zaterdag genomen na overleg met verschillende actoren, waaronder de onderwijsbonden. Uit de evaluatie van de eerste schooldag na de kerstvakantie blijkt dat de opkomst vrijdag goed was. Partijen zien dus geen reden tot het sluiten van de scholen.

"Het besluit van het ministerie is dat alle scholen - basis, voj en leerjaar 9 - maandag normaal open blijven", aldus OWC in een persbericht. Het departement blijft in nauw contact met het ministerie van Volksgezondheid en internationale partners zoals het Unicef die blijven adviseren scholen open te houden. Ook zal OWC persoonlijk beschermingsmateriaal (PPE) blijven leveren aan de scholen.

De schoolleiders zullen instructies geven zoals gebruikelijk is, omdat niet alle leerlingen tegelijk op school kunnen. OWC doet een dringend beroep op leerkrachten, schoolleiders en ouders om de Covid-19-protocollen strikt na te leven. Dit betekent vooral dat er niet meer dan vijftien leerlingen per groep/klas op school mogen zijn, anderhalve meter afstand, meten van de temperatuur bij aankomst op school, ontsmetten van de handen en dragen van de mond-/neuskap.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina