Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verlies voor basketballers Leter en Kensmil

Verlies voor basketballers Leter en Kensmil

09/01/2022 17:24 - Terence Oosterwolde

Dancell Leter (14) springt tijdens de jumpball bij aanvang van de partij tegen Utah Valley.

Dancell Leter (14) springt tijdens de jumpball bij aanvang van de partij tegen Utah Valley.  

PARAMARIBO - De Surinaamse basketballers Dancell Leter en Gavin Kensmil hadden zaterdag geen succes met hun school in de NCAA Division I. Leter en Dixie State University gingen op bezoek bij Utah Valley met 71-79 ten onder. Tegen Tarleton State University dolven Kensmil en de Stephen F. Austin State University met 71-77 het onderspit na eenmaal verlenging.

In 24 minuten eindigde Leter met acht punten, zeven rebounds, één block en één steal. Hij scoorde drie van de vier schoten, miste zijn enige three-pointer en benutte twee van de vier vrije worpen. De forward had twee turnovers en maakte vier persoonlijke fouten.

Dixie State University, die zeven van de zestien wedstrijden heeft gewonnen, heeft tot nu toe al haar drie wedstrijden in de Western Athletic Conference (WAC) verloren. Woensdag wacht in Californië de uitwedstrijd tegen California Baptist University.

Kensmil had tegen Tarleton State University een mindere wedstrijd. Door 'foul trouble' speelde hij slechts achttien minuten en eindigde met zes punten door twee van de vier baskets te scoren en twee van de vier vrije worpen te benutten. Hij had verder vier rebounds, één assist, één steal, maakte vijf persoonlijke fouten en drie turnovers.

Van Abilene Christian University werd donderdag met 64-58 gewonnen. Kensmil leidde SFA in dat duel met game-highs dertien punten en zeven rebounds, twee assists, één block en één steal in 33 minuten. Hij scoorde vier van de vijf veldbaskets, maakte zijn enige three-pointer, benutte twee van de vier vrije worpen, had twee fouten en zes turnovers.

The Lumberjacks, die in de WAC op 1-1 staan, hebben een overall winst-/verliesstaat van 9-5. De University of Texas Rio Grande Valley is dinsdag de volgende tegenstander. De ontmoeting in het eigen William R. Johnson Coliseum had 30 december moeten worden gespeeld, maar werd vanwege Covid-19 verschoven.

Junior College

Cyarah Kensmil zegevierde woensdag met Ranger College over Grayson College: 64-60. In de eerste partij van 2022 was de Surinaamse goed voor tien punten, vijf rebounds en één steal. Ze scoorde vijf van de veertien schoten, maakte vier persoonlijke fouten en had één turnover. Zaterdag werd het uitduel tegen Temple College met 75-72 gewonnen. Ranger (8-8) speelt woensdag tegen Cisco (3-9).

Odessa College, voor wie de Surinaamse Stephanie Hubard uitkomt, boekte donderdag een 66-48 winst op Western Texas College. Het was de eerste zege dit seizoen in de Western Junior College Athletic Conference (WJCAC). The Wranglers (4-11/1-2 WJCAC) spelen woensdag in de eigen OC Sports Center tegen Midland College (12-4/3-1).

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina