Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Toelagen militairen na elf jaar aangepast

Toelagen militairen na elf jaar aangepast

13/01/2022 18:19

Defensieminister Krishna Mathoera.

Defensieminister Krishna Mathoera. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Vanaf eind van deze maand ontvangen de manschappen van het Nationaal Leger SRD 900, onderofficieren SRD 1.100 en officieren SRD 1.300 per maand als bijzondere toelage. De bijzondere toelage is bedoeld als compensatie voor onregelmatige diensten en omdat militairen een twaalfurige dienst draaien.

"Deze toelagen zijn in de afgelopen elf jaar niet aangepast. Militairen mogen geen overuren maken, zoals andere leden van de gewapende machten", benadrukt Defensieminister Krishna Mathoera. De minister is is blij dat een achterstand is weggewerkt door de aanpassing van de bijzondere toelagen, die inclusief één maand twk worden uitbetaald.

In juli vorig jaar werd een werkgroep geïnstalleerd met de opdracht alle toelagen binnen het ministerie van Defensie te evalueren. De werkgroep heeft toen voorstellen gedaan met betrekking tot het aanpassen of het afbouwen van diverse toelagen aan personeelsleden. Volgens Mathoera zullen binnenkort ook andere toelagen worden aangepast, meldt de Communicatie Dienst Suriname.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina