Site: Desktop versie

Onoverzichtelijke situatie voor pers bij beeld Gandhi

20/06/2018 00:04 - Naomi Hoever  
President Desi Bouterse en de Indiase president Ram Nath Kovind bij het standbeeld van Mahatma Gandhi.

klik voor meer  meer...

President Desi Bouterse en de Indiase president Ram Nath Kovind bij het standbeeld van Mahatma Gandhi. Foto: dWT

PARAMARIBO - Velen hadden hun opwachting gemaakt aan de Knuffelsgracht om een glimp van de Indiase president Ram Nath Kovind op te vangen. Hij bezoekt Suriname met een delegatie van zeventig man. Op het programma dat de media had ontvangen stond dat het staatshoofd met zijn gevolg rond zes uur 's avonds bij het beeld van Mahatma Gandhi werden verwacht. Het was echter rond half acht toen de stoet met loeiende sirene kwam aanrijden. De delegatie werd opgewacht door vicepresident (vp) Ashwin Adhin, zijn echtgenote en enkele ministers.  

Adhin is zichtbaar ingenomen met het bezoek van het staatshoofd. Hij zegt dat het beeld van Gandhi als eerste is bezocht om de vrede te demonstreren die de verzetsstrijder heeft gepropageerd. "Wij hopen dat de naties vredig bilaterale ontwikkeling brengen." De vp zegt dat de bloemhulde bij de verschillende monumenten de symbolische waarde van de nazaten benadrukt. Echter, het hoofddoel van het bezoek van het Indiase staatshoofd is het versterken van de bilaterale betrekkingen met de ondertekening van de mou's. "We kunnen niet nalaten om de culturele diversiteit van ons land te tonen."

De delegatie hing de mala's bliksemsnel om het beeld en binnen een oogwenk waren de staatshoofden met hun gevolg weg. De tent die was opgezet met tientallen stoelen ten spijt. De geduldige 'menigte' die aan de kant van de weg stond snelde zich al gauw naar de dranghekken toen de delegatie aankwam. De geaccrediteerde pers moest ook van daaruit werken. Er ontstond een onoverzichtelijke situatie waardoor fotografen en cameramannen geen goede beelden konden schieten.

Door alle 'nieuwsgierigen' die zich naar de dramhekken begaven, had de pers geen bewegingsvrijheid. Al bij aankomst op de plek, nog voor de delegatie het standbeeld van Gandhi had aangedaan, kregen journalisten van een medewerker van het NII ook nog te te horen dat zij zich niet links van de plek mochten begeven, omdat dat speciaal was bestemd voor de medewerkers van het instituut. Hoewel de nadruk ettelijke keren is gelegd op veiligheid tijdens de informatiesessie voor de media is het toch mogelijk geweest dat het gewone volk zich tot bij de plechtigheid heeft kunnen begeven.

klik voor meer Vandaag