Site: Desktop versie

Niet bankrekening ex-minister Wolf leeggehaald

20/06/2018 09:06 - Ivan Cairo  
Niet bankrekening ex-minister Wolf leeggehaald

PARAMARIBO - Ex-onderwijsminister Edwin Wolf zegt tegen de Ware Tijd dat niet zijn bankrekeningen bij de Hakrinbank zijn leeggehaald. Het gaat wel om rekeningen van iemand uit zijn kennissenkring. De afgelopen dagen circuleerden berichten dat door middel van valse documenten zijn bankrekeningen zijn leeggehaald. “No man, ik heb helemaal geen rekening bij de Hakrinbank. Het gaat niet om mij. Ik wenste wel dat ik zoveel geld op de bank had”, lacht Wolf wanneer de krant hem om een reactie vraagt. 

"Naar wat ik heb vernomen wilde de bank de zaak gewoon als afgedaan beschouwen. De bank heeft haar niet kunnen gerust stellen en vrienden van het slachtoffer hebben toen besloten op deze manier ruchtbaarheid aan de zaak te geven", zegt de ex-bewindsman. De vrouw heeft ook aangifte bij de politie gedaan en zich gewend tot de procureur-generaal. Intussen heeft de benadeelde een advocaat in de arm genomen om deze zaak aan te vechten.

De Hakrinbank heeft in een persbericht de eerste mediaberichten tegengesproken. "Dit bericht is geheel onjuist, daar betrokkene, de heer Wolf, geen cliënt of rekeninghouder is van onze bankinstelling", aldus de bank. Gesteld wordt dat de financiële instelling een klacht onderzoekt waarbij een cliënt heeft aangegeven dat van haar rekening bedragen zijn gelicht met 'authentieke' documenten die vermoedelijk zijn opgemaakt op basis van onjuiste informatie. "Het politieonderzoek naar de instanties en personen die zich mogelijk schuldig hebben gemaakt aan deze strafbare handelingen is in volle gang. De Hakrinbank wacht het resultaat af van dit onderzoek om verdere stappen te ondernemen teneinde deze zaak op een goede manier op te lossen", staat in het communiqué.

Naar de krant verneemt gaat het om bedragen van SRD 5.000, 19.000 US dollar en 13.000 euro. De gelden zijn in april gelicht. De vrouw maakte zeer zelden gebruik van de rekeningen. Zij kwam de fraude op het spoor toen ze een kennis die in geldnood zat wilde helpen en geld wilde opnemen. Echter bleek dat iemand haar voor was geweest en alle geld had opgenomen. Voorlopig onderzoek zou hebben uitgewezen dat de dader met medeneming van een vals opgemaakte overlijdensakte en eveneens vervalste notarisstukken alsof die de enige erfgename is, de bankrekening van het slachtoffer heeft kunnen leeghalen.

De desbetreffende notaris zou naar verluidt hebben aangegeven dat de handtekening op de documenten van hem is, maar dat de tekst niet door hem is opgemaakt. De suggestie dat gelden van rekeninghouders niet veilig zijn bij de Hakrinbank zijn geheel ongegrond, meent de bank. De Hakrinbank zegt volgens strikte procedures te werken waardoor risico's goed beheerst worden. "Toch blijkt iemand in staat te zijn geweest om met valse documenten geld van een andere op te nemen bij deze bank", zegt Wolf.

klik voor meer Vandaag