Site: Desktop versie

Kinderen Huize Campagne krijgen weer huiswerkbegeleiding

25/09/2018 06:42 - Van onze redactie  
Huize Campagne.

klik voor meer  meer...

Huize Campagne. Foto: dWT Archief

PARAMARIBO - De verbeterde schoolresultaten van de kinderen van Huize Campagne inspireren Stichting 59Geven om het komend schooljaar huiswerkbegeleiding te blijven geven. Door het project is het overgangs- en slagingspercentage binnen huize Campagne met 90 procent gestegen. De stichting zal de focus van het project verbreden, vanwege de psychologische trauma’s en gebeurtenissen waarmee de kinderen te kampen hebben. 

Tijdens de laatste evaluatie is ook dyslexie geconstateerd. "Wij voeren daarom gesprekken met verschillende actoren, zodat wij deze evaluatiepunten in het volgende traject kunnen aanpakken", zegt de Stichting 59Geven in een persbericht. De organisatie ziet met een duurzaam project het overgangs- en slagingspercentage van Huize Campagne alsmaar stijgen. In februari 2018 is de stichting gestart met de begeleiding.

Dit was het eerste duurzame project van de organisatie met de kinderen van het tehuis. Het project is van start gegaan in het tweede kwartaal van het vorig schooljaar. Vijftien begeleiders waren wekelijks bezig met het monitoren en begeleiden van het schoolwerk. Voor aanvang van het project zijn de cijfers en gedragingen van de kinderen in kaart gebracht. Ook hebben deze begeleiders de nodige tips gehad en tricks bijgeleerd.

De masterclass is gegeven door projectadviseur Roos Simson. Gaandeweg zijn er enkele evaluatiemomenten geweest met de begeleiders. Dit was nodig om de valkuilen vroegtijdig in kaart te brengen en hierop in te spelen. De organisatie is enorm blij met dit resultaat en wil het percentage verder verhogen.

klik voor meer Vandaag