Site: Desktop versie

Drie tot tien jaar cel voor Bill Cosby

25/09/2018 15:56 - Van onze redactie  
Drie tot tien jaar cel voor Bill Cosby

klik voor meer  meer...

Bill Cosby verdwijnt voor minimaal drie en maximaal tien jaar achter slot en grendel. Foto: Getty Images / Mark Makela

PENNSYLVANIA - De 81-jarige acteur/komiek Bill Cosby is dinsdag door de rechtbank in Pennsylvania een gevangenisstraf tussen drie en tien jaar opgelegd. Hij stond terecht voor het drogeren en seksueel misbruiken van een vrouw veertien jaar geleden. 

Advocaat Joseph Green stelde dinsdag dat Cosby op zijn 81ste, vrijwel blind, geen risico meer is voor de samenleving. Hij vroeg om huisarrest met een enkelband, maar dat verzoek wees de rechter af. Cosby, die ook nog een boete van 25.000 US dollar kreeg en meteen werd overgebracht naar een staatsgevangenis, heeft niet het recht om op borg vrij te komen.

De komiek/acteur gaat verder door het leven als "seksueel roofdier". Door dat stempel hem opgelegd door rechter Steven O'Neill moet hij levenslange begeleiding ondergaan en elk kwartaal aan de autoriteiten rapporteren. Daarnaast verschijnt zijn naam in een register voor seksuele daders dat naar buren, scholen en slachtoffers wordt gestuurd.

Cosby, die altijd alles heeft ontkend en zich verder nooit over de zaak heeft uitgesproken, kreeg van de rechter de mogelijkheid om het laatste woord in de rechtbank te voeren, onder meer over de meer dan zestig beschuldigingen van seksueel misbruik. Daar maakte hij geen gebruik van. "Ik ga niet meer in discussie", luidde zijn reactie.

klik voor meer Vandaag