Site: Desktop versie

Geblesseerde Van Assen mist Pan-Am Games

19/07/2019 20:39 - Frank Finisie  
Geblesseerde Van Assen mist Pan-Am Games

klik voor meer  meer...

Miguel van Assen mist de Pan-Am Games. Foto: Jason Leysner

PARAMARIBO - "Het is een vrij lastige blessure!" Woorden van Dennis Mac Donald, voorzitter van de Surinaamse Atletiekbond. Hij bevestigt tegenover de Ware Tijd dat de atleet Miguel van Assen de Pan-Amerikaanse Spelen in Peru misloopt. Van Assen zou tijdens dit toernooi, van 26 juli tot 11 augustus, uitkomen op het onderdeel hink-stapspringen. 

Mac Donald zegt dat de blessure voor het eerst in juli 2017 de kop opstak toen Van Assen meedeed aan de Aliann Pompey Invitational in Guyana in aanloop naar de WK de maand daarop in Londen. "Hij voelde toen een pijn aan een borstspier." Bij de Zuid-Amerikaanse kampioenschappen van mei dit jaar kwam de blessure terug.

Mac Donald geeft aan dat de bond er werk van heeft gemaakt om van Assen te laten onderzoeken door een team van specialisten: een orthopeed, een hartspecialist (cardioloog), een fysiotherapeut en een inspanningsfysioloog. Door het fysieke ongemak zijn de Pan-Am Games niet haalbaar voor Van Assen. "Maar wij gaan voor de wereldkampioenschappen." De WK atletiek zijn van 27 september tot 6 oktober in Doha, Qatar.

De Pan-Amselectie bestaat uit baanwielrenner Jaïr Tjon En Fa, taekwondoka Tosh van Dijk, de zwemmers Renzo Tjon A Joe en Evita Leter en de badmintonners Sören Opti en Dylan Darmohoetomo. Desiré Eendragt is de delegatieleider. Mac Donald en Antonius Stienstra zullen als SOC-bestuurslid de Spelen bijwonen.

klik voor meer Vandaag