Site: Desktop versie

Bodybuilder Soepe Koese wint Giovanni Classic

19/08/2019 00:01 - Terence Oosterwolde  
Soepe Koese (r) en naast hem Wendel Setropawiro zondagavond op de planken op Aruba.

klik voor meer  meer...

Soepe Koese (r) en naast hem Wendel Setropawiro zondagavond op de planken op Aruba. Foto: Facebookpagina Giovanni Classic

PARAMARIBO - Soepe Koese heeft zondagavond de Giovanni Classic op Aruba op zijn naam geschreven. Landgenoot Wendel Setropawiro eindigde als derde. Priscilla Calor werd op het onderdeel bikini fitness zesde in de amateurklasse. 

Het is het tweede jaar op rij dat Koese succesvol is op Aruba. In 2018 werd de Surinamer winnaar van de klasse -80 kilogram en werd daardoor profbodybuilder. Setropawiro kwam in juli in aanmerking voor zijn pro card. In het Elite Pro Event, vernoemd naar Giovanni Arendsz, lieten de twee Surinamers zondag in Cas di Cultura in Oranjestad zien dat ze er thuishoren op het onderdeel Men's bodybuilding. Als winnaar keert Koese huiswaarts met 3.500 US dollar, Setropawiro streek duizend US dollar op.

In juli hadden Koese en Setropawiro meegedaan aan de Darcy Beckles Diamond Cup op Barbados. Koese werd toen in zijn eerste formele profwedstrijd derde. De eerste plaats in de Pro Division was voor Eddy Wilson, Surinames eerste profbodybuilder. Setropawiro werd winnaar van de open klasse bodybuilding en kreeg daardoor zijn pro card. Met een derde plaats op het onderdeel bikini wellness trad ook Militia Galimo toe tot het profcircuit.

Wilson doet volgende maand mee aan de Arnold Schwarzenegger Classic Europa in Spanje. Hij bereidt zich in Nederland voor op de wedstrijd. De bodybuilder wordt begeleid door Rinus van der Zeijde. Wilson streeft ernaar tijdens de Arnold Classic "zwaarder en in betere shape" te zijn dan tijdens de Darcy Beckles. Door te winnen op Barbados heeft Wilson zich ook gekwalificeerd voor de wereldkampioenschappen bodybuilding in november.

klik voor meer Vandaag