Site: Desktop versie

PTC'er met beurs naar Nederland

29/08/2021 18:06 - Van onze redactie  
Prithiv Thakoer gaat in Nederland voor zijn associate degree in tuin- en akkerbouw.

klik voor meer  meer...

Prithiv Thakoer gaat in Nederland voor zijn associate degree in tuin- en akkerbouw. Foto: PTC

PARAMARIBO - Prithvi Thakoer, agronomiestudent aan de Polytechnic College, is in de gelegenheid gesteld om aan de Aeres Hogeschool in Dronten zijn associate degree te halen in tuin- en akkerbouw. Hij begint op 1 september, nadat hij op 24 augustus met een beurs vertrok naar Nederland. Succesvol doorlopen van deze tweejarige opleiding levert een erkend hbo-diploma op. 

De associate degree-opleiding binnen het domein Ondernemerschap Tuin- en Akkerbouw is een praktijkgerichte opleiding waarin studenten leren wat er allemaal bij komt kijken bij het runnen van een tuin- of akkerbouwbedrijf. Ze doen vakinhoudelijke kennis op over bijvoorbeeld teelttechnieken, bodem en gewasgezondheid, maar leren ook ondernemerschapsvaardigheden zoals het bijhouden van een correcte boekhouding.

Het afreizen naar Nederland en studeren in Dronten van Thakoer, die wordt beschreven als een ambitieuze student, is mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen stichting d'ONS, Aeres Hogeschool in Dronten en PTC University of Applied Sciences. Voor zijn collegegeld, retourticket en zakgeld is gezorgd. Dit pilotproject wordt financieel mogelijk gemaakt door de provincie Flevoland. Het streven van de partners is om dit project een duurzaam karakter te geven om bij te dragen aan talentontwikkeling voor de Surinaamse tuin- en landbouw.

Thakoer, tweedejaarsstudent van PTC, zal in Dronten in het eerste jaar beginnen, maar volgens het Surinaamse instituut doet hij wel internationale ervaring op. Hij werd door de drie organisaties gekozen uit een pool van studenten die aan strenge eisen moesten voldoen. Thakoer hoopt in Nederland, waar er veel in kassen wordt geplant en er daardoor een continue aanvoer is van gewassen, ook direct stage te kunnen lopen. Hij ziet graag dat er in de toekomst meer kassen in Suriname komen.

Thakoer wil in de toekomst fruit en groentesoorten, geteeld in Suriname, exporteren. "In Dronten hoop ik kennis op te doen over het effectief aanplanten van gewassen en wat er nodig is om tot een succesvolle gewasproductie te komen." Na het afronden van de studie wil hij een eigen onderneming opzetten. "Verder zal ik met behulp van de kennis die ik in Nederland opdoe, de benodigde veranderingen helpen bewerkstelligen en alle problemen helpen op te lossen, die in de agrarisch sector in Suriname voorkomen."

klik voor meer Vandaag