Site: Desktop versie

COMMENTAAR: Twee meetmaten

20/09/2021 12:00  
COMMENTAAR: Twee meetmaten

ER WORDT GEEN eenduidig beleid gevoerd door de Surinaamse overheid. Het gevoel bekruipt je dat zij de situatie niet aankan of dat er met twee maten wordt gemeten. Vanaf de tweede week van juli is toestemming verleend aan de horecasector om weer activiteiten te ontplooien. Het is dan niet te begrijpen waarom er dinsdag geen publiek aanwezig mag zijn in het Franklin Essedstadion als landskampioen Inter Moengotapoe het opneemt tegen Olimpia uit Honduras. Waarom mogen de mensen wel op de terrassen en in de casino’s en niet op de voetbaltribune? 

De overheid spoort burgers aan zich te laten vaccineren zodat zo gauw mogelijk kan worden overgegaan naar het nieuwe normaal, een oproep waaraan velen ook gehoor hebben gegeven. Waarom wordt er dan geen toestemming verleend aan de volledig-gevaccineerden om de wedstrijd te bezoeken? Wat voor voordelen hebben volledig-gevaccineerden dan behalve dat de klachten bij een eventuele besmetting mild zullen zijn? Vooral gezien het in dit geval gaat om een wedstrijd in de achtste finale van de Concacaf Legaue.

In deze moeilijke tijd, waarbij de Surinaamse formaties al zwaar verlies lijden, zou de ploeg uit Moengo veel voordelen aan overhouden als er publiek aanwezig mocht zijn. De ploeg van vicepresident Ronnie Brunswijk zou met de recettes financieel een flinke slag kunnen slaan. Dit zou zeker goed van pas komen in deze tijd waarbij ploegen geen inkomens hebben omdat er geen competitie wordt afgedraaid. De club moet namelijk haar verplichtingen nakomen. Ook zou het thuispubliek de Surinaamse voetbalkampioen, die verlangt naar een goed resultaat, een flinke steun in de rug kunnen zijn. Het is namelijk belangrijk om een goede uitgangspositie te bewerkstelligen voor een goed resultaat zeven dagen later in Honduras, waar wel publiek aanwezig mag zijn.

Voorts zou het ook voor ontspanning zorgen, omdat publiek door de Covid-19-situatie al langer dan anderhalf jaar gebukt gaat onder de beperkingen. De instanties doen er goed aan de mogelijkheden om de sport weer op te starten te bestuderen. Behalve dat het de gezondheid onder de bevolking zou bevorderen, staan er tal van internationale wedstrijden op het programma. Onlangs plaatste de vrouwenvoetbalselectie onder de twintig jaar zich voor de volgende ronde in de Concacaf Woman's U-20 Championship. Zo zijn er meerdere selecties of sporters die internationaal aan de bak moeten en willen. Voorbereiden zonder dat er competitie wordt afgedraaid is erg moeilijk en lastig. Dat heeft de volleybalselectie onlangs ook moeten ondervinden.

klik voor meer Vandaag