Site: Desktop versie

Gianinni Semedo Moreira wint awards met filmdebuut ‘The Border’

20/09/2021 12:41 - Audry Wajwakana  
Gianinni Semedo Moreira met twee van zijn awards.

klik voor meer  meer...

Gianinni Semedo Moreira met twee van zijn awards. Foto: Otto Giron Photography

PARAMARIBO - Maar liefst vier film awards werden vrijdagavond in Los Angeles toegekend aan de short film ‘The Border’ van danser/choreograaf Gianinni Semedo Moreira. De internationale danser, met ook Surinaamse roots, deed afgelopen maand mee aan de Collaboration Filmmakers Challenge (CFC) in Los Angeles. Bij deze competitie krijgen beginnende filmmakers wereldwijd de kans hun doorbraak te maken in Hollywood. 

De drie belangrijkste prijzen die aan de winnaar(s) worden toegekend zijn drie ontwikkelingsdeals, om samen te werken met een Hollywood-productiebedrijf voor het uitwerken van een filmidee tot een film of een serie. Gianinni's short movie won de Jury Award en de Shout! Factory Genre Filmmaker of the Future Award. Bij The Adi Shankar Devolpment Award veroverde hij de derde plek. Zijn hoofdrolspeler Tongayi Chirisa werd als beste drama acteur gekozen.

De opdracht was het maken van een short movie van tussen de drie en acht minuten. Dit aan de hand van een citaat die door de organisatie wordt bepaald. De uitdaging is om de film binnen twee weken af te krijgen. Dit resulteerde voor Gianinni in 'The Border'. Van alle prijzen vindt hij de Jury Award de belangrijkste. De 33-jarige danser is al enkele jaren bezig met het maken van films. De Jury Award ziet hij daarom als een erkenning dat hij op de goede weg is. De vraag of hij met deze stap zijn danscarrière aan een kant zet, beantwoordt hij met: "Absoluut niet! Als danser heb ik nog een paar jaar te gaan voordat ik hiermee stop."

Gianinni is zoon van de Surinaamse Gloria Bottse, bekend van het actualiteitenprogramma Tra Fas' De. De danser woont sinds 2009 in Los Angeles waar hij zich ontpopt heeft als succesvolle danser. Hij heeft samengewerkt met supersterren als Lady Gaga, Rihanna, Shakira, Paula Abdul en Nicki Minaj. Met Cirque du Soleil was hij drie jaar lang op wereldtournee. Zijn belangstelling voor film maken ontwikkelde hij tijdens dit wereldtournee.

Giannini Semedo Moreira (2)

klik voor meer Vandaag